Черно море порт Варна загуби от Ямбол с 85:91 в мач от 26-тия кръг на редовния сезон в надпреварата на НБЛ. В отделните части резултатът се движеше така: 25:24, 26:22, 12:18 и 22:27. Това е трета загуба на Черно море порт Варна от този съперник в три мача от НБЛ.

Завърналият се в игра след контузия Джордже Тресач бе най-резултатен за Черно море с 20 точки. Педжа Стаменкович се отчете с 18 точки 5 борби и 5 асистенции.

За Ямбол Васил Кьосев завърши мача със 17 точки. По 14 точки за успеха на гостите добавиха Франко Кащропил и Сергей Цветков.

След загубата днес, независимо от изхода на срещата в последния кръг на Черно море порт Варна в Плевен срещу Спартак, варненският отбор ще срещне в четвъртфиналния плейоф тима на Ямбол.

В последния кръг от редовния сезон Черно море порт Варна гостува на Спартак в Плевен, а тимът на Ямбол почива.

Освен тези два тима, позицията си за плейофите знае и Рилски спортист. Самоковци ще са шести преди началото на финалната фаза от шампионата. Те победиха Спартак Плевен със 104:67 и ще разберат опонента си след последния кръг от редовния сезон.

В последния кръг ще се разбере дали това е Балкан или Левски. Ботевградчани засега са втори след убедителен успех над Черноморец с 94:70. Те имат актив от 17 победи и 6 загуби, какъвто е и на Левски.

В последния кръг Балкан играе с Берое, а Левски с Черноморец и след него ще са ясни позициите на двата тима.