Отборът на Локомотив София постигна труден успех над Пирин Гоце Делчев с 2:1 в мач от 34-я плейофен кръг на А група. Домакините откриха чрез Васил Панайотов, а Даниел Генов и Маркиньос бяха точни за столичните железничари.

Гостите от София започнаха добре срещата, пред очите на своя президент Николай Гигов. В 8-ата минута Хаджиев направи хубав пробив от ляво, центрира в малкото наказателно поле, а Маркиньос с плонж прати топката в напречната греда. В 17-ата минута първа добра възможност се разкри пред Пирин Гоце Делчев, но ударът на Мартин Газиев не сполучи.

Локо Сф с труден успех над Пирин ГД

източник: Gong.bg, Стефан Дамянов

Резултатът бе открит в 31-ата минута. Васил Панайотов изведе домакините напред. След двойно подаване на Близнаков и Панайотов, последният от границата на наказателното поле простреля Божидар Митрев - 1:0.

Равенството бе възстановено в 41-ата минута. Даниел Генов получи удобна топка от дясно и със силен удар по земя, с десния крак изпрати топката в долния десен ъгъл на вратата – 1:1.

След почивката след бързо изпълнение на фаул Том получи топката в наказателното поле, отправи удар и след лек рикошет мина покрай страничния стълб на вратата. Домакините се изнервиха видимо от някои съдийски отсъждания, а в резултат на това Газиев, Панайотов и Витанов получиха жълти картони. За последния това се оказа и втори жълт картон, като така домакините останаха с човек по-малко.

Локо Сф с труден успех над Пирин ГД

източник: Gong.bg, Стефан Дамянов

8 минути преди края на срещата Локо Сф отбеляза втори гол и така си осигури трите точки в битката за спасяване. В 82-ата минута столичани подеха атака, която продължи, въпреки че на терена имаше паднал играч на Пирин ГД. Последваха освирквания от трибуните, но играта не бе спряна, а и гостите не извадиха топката. Така се стигна до подаване на Марикньос към Раул, който остана сам срещу вратаря Абди Абдиков. Той успя да парира удара на Раул, топката срещна напречната греда, а след това излезе в корнер. След неговото изпълнение Маркиньос се разписа и донесе успеха с 2:1.

В класирането Локо Сф е 10-и с 45 точки, а Пирин е 12-и с 19.