Роджър Федерер напомни за най-добрите си дни, след като за четвърти път в своята кариера се класира за финала на Мастърса в Монте Карло. Швейцарецът постигна страхотна победа над световния номер 2 Новак Джокович, когото надигра със 7:5, 6:2.

Рекордьорът по титли от Големия Шлем никога не е триумфирал в Княжеството, като през 2006, 2007 и 2008 година губи мачовете за титлата срещу Рафаел Надал. Утре обаче в решителния двубой той ще трябва да се изправи срещу своя сънародник и добър приятел Станислас Вавринка, който по-рано днес отстрани Давид Ферер.

Срещу Ноле Федерер, който участва на турнира с „уайлд кард”, имаше доста тежки мигове в първия сет. При 4:5 той трябваше да отрази два сетбола за сърбина, преди да го пробие за 6:5 благодарение на серия от пет поредни точки в своя полза при сервис на противника.

Рано във втората част Федерер увеличи напрежението върху Джокович, като го проби за 2:1 с феноменален печеливш удар от бекхенд, кацнал върху линията. До края Ноле изобщо не приличаше на себе си и по никакъв начин нямаше отговор за солидната игра на Федерер от основната линия.

Така след час и 15 минути игра Федерер успя да запише втора победа срещу Джокера през настоящия сезон.