Осигурилият си предсрочно титлата в Германия тим на Байерн Мюнхен прекрати черната си серия от три мача без победа в Бундеслигата. Баварците надделяха с 2:0 над последния в класирането Айнтрахт Брауншвайг.

Момчетата на Хосеп Гуардиола стигнаха до попаденията си в самия край на мача. Точни бяха Клаудио Писаро и Марио Манджукич.

Иначе през целия мач инициативата беше на страната на шампионите. Те обаче направиха доста пропуски.

Като цяло те грешаха доста често, особено преди почивката, което не е чак толкова обичайно за тима на Гуардиола. Бастиян Швайнщайгер, Марио Гьотце и Франк Рибери не успяха да намерят път към мрежата на домакините.

Играчите на Айнтрахт Брауншвайг също се опитваха да отговорят, защото точките от този мач им трябваха за спасението. Хаавард Нилсен обаче не беше точен.

Картината не се промени и след почивката. Байерн държеше инициативата, но така и не можеше да отбележи. Поне до 76-ата минута, когато Клаудио Писаро най-после вкара.

Тогава Марио Гьотце намери по перфектен начин перуанеца и той без забавяне прати мощен шут под гредата, най-после откривайки резултата.

ВИДЕО ОТ ГОЛА НА КЛАУДИО ПИСАРО ВИЖТЕ ТУК!

До края остана време за още едно попадение и то беше дело на топреализатора на баварците Марио Манджукич в 87-ата минута, с което беше подпечатан и успехът.

ВИДЕО ОТ ГОЛА НА МАРИО МАНДЖУКИЧ ВИЖТЕ ТУК!

Така Байерн е на върха с 81 точки, докато Айнтрахт Брауншвайг остава последен с 25 точки и до последно ще трябва да се бори за оцеляването си.

Резултати от Германия от ранните мачове в събота:

Айнтрахт Брауншвайг - Байерн 0:2

Борусия Дортмунд - Майнц 4:2

Аугсбург - Херта 0:0

Фрайбург - Борусия Мьонхенгладбах 4:2

Вердер - Хофенхайм 3:1