Благодетелят на Локо Пд Константин Динев бе крайно разочарован от случилото се по време на пловдивското дерби срещу Ботев. Динев даде специално интервю за Гонг часове, след като мачът с „канарчетата“ бе прекратен и се обърна с апел към всички истински фенове на „смърфовете“ да не оставят тимът да бъде завладян от хулигани.

„Малка част от феновете постигнаха своята цел. Тя полицията не може да се справи с тази група, та аз ли да се справям с тях“, започна Динев.

„Не знам какви думи да използвам за да изразя съжалението от тази ситуация. Занимаваме цяла България с хора, които използват упоителни вещества и искат да живеят на гърба на Локомотив Пд. Те директно пари не са ми искали, знаете, че на всеки стадион има кетъринг, кафета. Всичко това е завладяно от тези привърженици и те се опитват да си пазят тези неща. Аз съм малко неудобен за тях и затова се получава така“, започна Динев.

„Не искам да взимам прибързани решения. Нека мине малко време и ще видим какво ще правим. Никой не може да дойде и да ми каже, че обича повече от мен Локомотив, защото аз съм направил най-много неща за Локомотив. Това изглежда няма никакво значение“, каза още Динев. „Има разочарование, но и реваншизъм. Не ми се иска да се огъна от такива неща. Афектиран съм от всичко случило се и едва ли ще бъда точен сега“.

„Доколкото знам от нашия щаб - и ние, и полицията имахме информация за това, но не можахме да се справим. Щом полицията не умее да се справи...Ние си плащаме за охрана и очакваме всичко да е наред. Доста глоби ни се насъбраха, за един полусезон три пъти ни наказваха. Сега предполагам, че ще бъдем сурово наказани. Не искам да излиза, че се оплаквам. Искам да призова всички локомотивци да не оставяме хулиганите да завладеят тима ни. Виждате, когато аз съм начело, отборът винаги е фактор. Със сигурност има опасност Локомотив да отиде в Б група. Надявам се хората, които обичат Локомотив да застанат зад мен. Нормалните хора сега не могат да дойдат на стадиона“, обясни с тъга Коко Динев.

„Ние при всички положения трябва да завършим шампионата и да се разплатим с хората. Това трябва да бъде изпълнено. Решенията ще се взимат по-късно. Не искам да се огъвам пред 20-30 хулигани. Такова нещо до сега не ми се е случвало. Тези действия ме амбицират“, завърши благодетелят на „смърфовете“.