Люис Хамилтън завоюва полпозишън за трети път през сезона. Британецът даде най-добро време и в Шанхай и ще стартира от първо място в неделното състезание.

До него ще бъде пилотът на Ред Бул Даниел Рикардо, който успя да даде по-добро време от своя съотборник Себастиан Фетел. Световният шампион даде трето време, а четвърти е вторият пилот на Мерцедес Нико Розберг.

Фернандо Алонсо се нареди пети, следван от двата болида на Уилямс, карани от Фелипе Маса и Валтери Ботас. Топ 8 допълни Нико Хюлкенберг (Форс Индия).

Квалификацията се проведе при силен дъжд като пролича, че в тежки условия Ред Бул се доближава много повече до Мерцедес. Въпреки това, Хамилтън постоянно бе най-бързият пилот на пистата, а усилията на Фетел не стигната за повече от време с 1:100 секунди по-бавно.

Рикардо не бе убедителен през цялото време, но в края успя да направи перфектна обиколка, с която да изпревари своя съотборник.

Нико Розберг пък имаше сериозни проблеми, колата му бе нестабилна в доста моменти и той не успя да направи повече от това да заеме четвъртата позиция.