Треньорът на Рома Руди Гарсия заяви, че той и неговите футболисти не смятат да се предават в битката за скудетото въпреки голямата преднина на лидера Ювентус в Серия А.

Шампионите водят с 8 точки пред „римските вълци“, които са на практика единствената им конкуренция за трофея. Третият Наполи е на цели 20 точки зад „старата госпожа“.

Въпреки оставащите 5 кръга до края Гарсия отказа да приеме тима си за обречен в гонитбата на фаворита, която за Рома продължава с гостуване срещу Фиорентина.

„Дали скудетото вече е спечелено? Трябва да бъдем внимателни – във футбола често се случват неочаквани неща точно когато най-малко предполагаш“, коментира френският тактик. „Утре във Флоренция ще видим два отбора, които играят добър футбол и които ще се борят за победата. Надявам се да направим шоу за феновете. Харесва ми стилът на Фиорентина – те са тим, който е изграден така, че да се справя добре на домашната сцена и в Европа.“

„Знам, че ще отидем там за победа. Стадионът е неприятно място за гостуване, но очаквам да продължим победната си серия. Дали съжаляваме за някои от резултатите през сезона? Не, никак. Ако някой ми беше предложил второто място преди старта на сезона, щях да приема веднага. Сезонът обаче още не е приключил.“