В двубой от 34-ия кръг на А група Черно море и Литекс не се победиха и завършиха 1:1. Ловчанлии откриха с попадение на Джордан в 55-ата минута, а Бакари възстанови равенството 3 минути по-късно.

ВИДЕО ОТ ДВУБОЯ - ТУК!

Наставникът на "моряците" Георги Иванов преквалифицира опорния халф Даниел Георгиев на десен бек за двубоя, а капитанът на домакините Кирил Котев днес празнува 32-ия си рожден ден.

В средата на първото полувреме се получиха две много интересни ситуации. В 17-ата минута Даниел Георгиев се сблъска с Джордан в наказателното поле, но съдията Манев остави играта да продължи. Нападателят на Литекс стана и стреля, но Китанов изби в корнер.

Черно море - Литекс 1:1

източник: LAP.bg, Орлин Цанев

Пет минути по-късно Китанов и Джордан се сблъскаха в наказателното поле, а стражът на Черно море ритна футболиста на Литекс, но отново дузпа нямаше.

До края на полувремето нямаше почти нищо интересно  и отборите се оттеглиха на почивка при 0:0.

Черно море - Литекс 1:1

източник: LAP.bg, Орлин Цанев

В 55-ата минута с плътен удар по земята Джордан откри резултата в полза на гостите. Радостта на Литекс не трая дълго. В 58-ата минута Бакари засече с глава центриране от пряк свободен удар и от два метра матира Пиргов.

Черно море - Литекс 1:1

източник: LAP.bg, Орлин Цанев


В следващите минути и двата състава търсеха ново попадение, но създадените опасности не бяха реализирани.


В 78-ата минута Котев прати топката във вратата на Литекс с глава, но голът не бе зачетен, защото преди това имаше сигнал за фаул в атака на Божилов. Така в крайна сметка и двата състава би трябвало да съжаляват за изпуснатия успех.

В класирането Литекс запази второто място с 65 точки, а Черно море са 6-ти с 51.

Състави:

Черно море: Китанов, Д. Георгиев, Станчев, Котев, Венков, Бергонси, Паланков, Коконов (87-Пешков), Г. Божилов, Окоро (36-Атанасов), Бакари (90-Расим)

Литекс: Пиргов, Бодуров, Божиков, Миланов, Берберович, Славчев, Цветков, Том, Ваюши, Джордан, Манолов (56-Асприля)

Жълти картони: Китанов, Венков (ЧМ)
Съдия - Вихрен Манев (София)