Френският Монако ще има нов треньор от лятото. Това твърдят различни европейски издания, позовавайки се на свои източници.

Сегашният наставник Клаудио Раниери няма да бъде уволняван до края на сезона. След това обаче босът на "монегаските" Дмитрий Риболовлев смята да го махне.

Руснакът е разочарован, че въпреки вложенията му, Монако изостава от почти сигурния шампион Пари Сен Жермен. А и шансовете за трофей този сезон се изпариха след малко очакваната загуба от Гингам за Купата на Франция.

Риболовлев вложи много пари в скъпи и качествени нови попълнения. Той е потърсил сметка на наставника защо това не води до резултати и според Goal.com, ще потърси някое по-известно име от лятото.

Заради нерешената съдба на треньора на Монако, все още няма яснота и около бъдещето на Димитър Бербатов. Българският нападател е с договор до лятото.

Очакваше се в края на този месец той да има среща с Раниери, за да се обсъди продължаването му. Но ако италианецът бъде уволнен, може да му се наложи да се срещне с друг специалист за бъдещето му.