За седма поредна година България ще има представители на камп Максима в сръбския Златибор през лятото. На гости на Лъчезар Коцев от БК Шампион 2006 - официален представител на кампа за нашата страна за пореден път бе Славиша Божович - генерален мениджър на Максима. Той отговаря за кампа от 2004-та година насам и всеки път гостува у нас преди лятото за представяне на кампа. За него е истинско богатство, че през годините се е запознал със стотици баскетболни хора в региона. Разбира се човекът, който е отдаден на този камп оценява като най-голямо удоволствието да работи с деца, нещо което той поставя над всичко в дейността си.

Баскетболният камп "Максима" се намира буквално в центъра на Златибор в почивното място "Слънчев бряг". Баскетболните игрища са пет на брой, изцяло оборудвани баскетболни терени, а комплексът от тази година вече е затворен. Има осветление и позволява вечерно време да се играе до късно. Условията в целия комплекс са перфектни и дават възможност за отлични преживявания на децата. Всекидневно се организират различни игри по възрастови групи с награди, където участниците в кампа развиват спортен дух и манталитет на победители. Тренировките се водят от опитни специалисти, които използват последните постижения в областта на баскетбола. Кампът "Максима" се провежда по изключителна програма на организаторите и всичко е съобразено с възрастта на участниците в него.

Божович сподели, че и тази година интересът към камп "Максима" е много голям. Има интерес както от региона, така и от много други страни от Европа, дори и извън континента. Ще има 6 смени, стартирайки от 28 юни до 27 август. Всяка смяна е от по 11 дни с 10 нощувки. БК Шампион 2006 в лицето на Лъчезар Коцев и тази година ще организира група за кампа, а тя е за втората смяна от 8 до 18 юли.

"За българското участие отново отговаря изцяло Лъчезар Коцев – представител на кампа за България. Разбира се тези, които се интересуват могат по всяко време да се обадят на Коцев и да заявят своето участие", казва Божович. "Местата за България се пазят и сме изключително доволни от нашето сътрудничество с Лъчезар Коцев. Накрая на кампа по-добрите и изявилите се деца получават награди от конкурси за най-добри стрелци, за MVP, за победители и други. Новостите тази година са няколко, а една от тях ще бъде наличието на фитнес за по-големите в кампа. Планираме също и индивидуална подготовка за по-добрите в кампа. Това ще бъде работа по постове, за гардове, крила и центрове. Групи от 4 до 6, които се отличават от останалите и са по-напреднали и те ще бъдат обучавани в по-тънки детайли", коментира още Славиша Божович.

През цялото време на кампа е неговият създател - легендата на сръбския баскетбол от близкото минало Мирослав Пецарски, като гости на кампа през лятото винаги са и други известни личности от баскетбола на западната ни съседка.

Лъчезар Коцев от своя страна отново подчерта, че в кампа могат да вземат участие деца от всички клубове и краища на България и добави: "Вече създадохме добра традиция с българско присъствие на този невероятен камп. Очаквам както в минали години да има обаждания от други клубове в страната. Кампът е много полезен и на изключително високо ниво. Искам и аз да призова българските деца да дойдат и да обменят опит не само с останалите от региона, но и с много други от различни краища на света."