Негативните реакции на феновете на Барселона по адрес на футболистите продължиха и при завръщането на тима на „Камп Ноу“ след загубения финал от Реал Мадрид снощи. Каталунците отстъпиха с 1:2 на вечния си съперник и го оставиха да празнува с Купата на Краля.

Последните дни са повече от трагични за „блаугранас“, които в рамките на няколко дни изхвърчаха от Шампионската лига и намалиха до минимум шансовете си в първенството след поражение с 0:1 от Гранада.

Първите обиди към отбора се чуха след отпадането от Атлетико Мадрид миналата сряда, а днес привържениците са поискали отборът да застане пред тях, за да даде обяснение. Играчите обаче били отведени на стадиона през страничен вход и така избегнали неприятната среща.

Логично феновете не останали очаровани от постъпката на своите любимци и ги удостоили с викове „Наемници!“. Най-много критики отнесли треньорът Херардо Мартино, който бил призован да подаде оставка, и суперзвездата на тима Лионел Меси. Аржентинският играч е бил обвинен, че в последните мачове изобщо не изпотил фланелката.