Бразилският халф на Манчестър Сити Фернандиньо не бе никак щастлив от снощното равенство 2:2 срещу Съндърланд, като го нарече „пълна катастрофа“.

Двубоят на „Етихад“ бе един от двата отложени за „гражданите“, които даваха известно предимство на Мануел Пелегрини и компания в битката за първото място. Ремито обаче сериозно компрометира амбициите на тима за титлата, тъй като със 71 точки и двубой по-малко манчестърци няма да могат да приближат много до лидера Ливърпул (77 т.).

„Резултатът е много разочароващ“, заяви Фернандиньо, който изведе тима си напред още във втората минута. „Целият отбор е силно разочарован от резултата, особено като се има предвид как играхме. Това е пълна катастрофа за нас.“

„Започнахме добре и вкарахме гол, но за 50 минути след това загубихме контрол върху срещата и те играха по-добре от нас. Точно в края опитахме да вкараме и трети гол, но това не беше достатъчно. Трябва да останем с вдигнати глави и да мислим за следващия мач. Не можем да допуснем друга такава глупава грешка“, допълни 28-годишният футболист.