Реал Мадрид спечели своята 19-а Купа на Краля след победа с 2:1 над Барселона във финалния мач на стадион "Местая" във Валенсия. 113-ият финал в турнира бе решен с ранен гол на Анхел ди Мария и късно попадение на Гарет Бейл.

За Барселона този мач бе шанс за частично спасяване на сезона, но играта на тима не бе на необходимото ниво, за да бъде победен Реал дори и без най-голямата звезда Кристиано Роналдо. Отсъствието на португалеца не се усети на терена, както и присъствието на Лионел Меси, който отново се представи далеч под възможностите си.

Двата тима се хвърлиха в атаки от първия съдийски сигнал. Иско бе първият, който отправи шут към вратата на Барса в 3-ата минута, но топката мина встрани от лявата греда на Хосе Пинто.

Жорди Алба в ответното нападение бе изведен след двойно подаване по левия фланг, но Дани Карвахал блокира навреме бекът на Барселона.

Отново Реал имаше възможност в 7-ата минута, но Масчерано се протегна и отклони шут на Бейл.

В 10-ата минута обаче Барса капитулира. Дани Алвеш загуби топката, а при последвалата контраатака Бензема изведе Ди Мария зад защитата на каталунците. Аржентинецът бе застигнат от Алба, но успя с нисък удар по диагонала да преодолее и защитника, и вратаря Хосе Пинто. Така Реал поведе с 1:0, а Барселона трябваше да мисли за отговор.

ВИДЕО: Реал покоси Барса и грабна първи трофей

източник: Gulliver/Getty Images

До края на първата част Меси за Барселона и Бензема за Реал обстрелваха двете врати, но без успех.

ВИДЕО: Реал покоси Барса и грабна първи трофей

източник: Gulliver/Getty Images

В 62-ата минута Рамос засече с глава центриране от корнер на Модрич, но Пинто спаси.

Малко по-късно Марк Бартра отсрами офанзивните футболисти на Барса с индивидуален пробив и хубав делечен удар, с който провери концентрацията на Икер Касияс. В ответното нападение и Хосе Пинто се прояви, отклонявайки шут на Бензема в гредата. След изпълнението на корнера Гарет Бейл вкара топката в мрежата, но реферът Матео Лаос отмени попадението заради фаул в атака.

Така се стигна до 68-ата минута, когато резултатът малко неочаквано бе изравнен. Шави Ернандес центрира от корнер, Марк Бартра надскочи Пепе и с глава насочи топката към горния ляв ъгъл на Касияс. Миг по-късно централният защитник бе в прегръдките на своите съотборници.

В 72-ата минута Коентрао проби до наказателното поле и стреля мощно, но право в ръцете на Пинто.

Последва едно от редките избухвания на Лионел Меси, който изведе Алвеш по десния фланг. Десният бранител центрира опасно по зяма и в наказателното на Реал настъпи кратка суматоха, която бе преодоляна с изчистване на Серхио Рамос.

9 минути преди края Лука Модрич завърши сам своя индивидуален пробив и удари втора греда за "белите". Адриано отговори със силен диагонален изстрел, спасен от Касияс.

Гарет Бейл дочака своя миг и в 85-ата минута избухна при второто попадение за Реал. Коентрао в половината на мадридчани пусна по тъчлинията към уелсеца, който стартира мощно, пробяга повече от 50 метра, оставяйки зад гърба си Бартра, и с левия крак от 7-8 метра по диагонала прониза за втори път Пинто - 2:1 за Реал!

ВИДЕО: Реал покоси Барса и грабна първи трофей

източник: Gulliver/Getty Images

Финалният щурм на Барселона не доведе до сериозни положения около вратата на Реал. Дори стражът Хосе Пинто се включи при един корнер, но до промяна в резултата не се стигна и мадридчани спечелиха трето Ел Класико и първи трофей за сезона.