Бордът на директорите на баскетболния Левски се събира в четвъртък и се очаква на утвърди за президент на клуба македонеца Леонид Гайдаджиев на мястото на Иван Джиджев, който зае ръководен пост във футболния Ботев Пловдив. Новината, която бе разпространена в началото на седмицата от македонските медии бе потвърдена в интервю от треньора на мъжкия тим на Левски Тити Папазов.

„Факт е, че Леонид Гайдаджиев е човек, който не е чужд за спорта. В продължение на три години е президент на македонската федерация по баскетбол, собственик на отбор, който в един момент бе доста успешен. Не е чужд за баскетбола, близък на нашия собственик. Човек, който беше най-ревностният идеолог на това да играем в Адриатическата лига и негови контакти са в основата на разговорите, които са водени с президента на лигата. Намирам го за съвсем нормално. Надявам се, че това ще е само за добро на БК Левски”, сподели по темата старши треньорът на Левски Тити Папазов и добави:

„Много трудно може да се намери заместник на Иван Джиджев, който е богатство за всеки клуб. Идва различен човек, но не смятам, че нещо може да тръгне в негативна посока. Гайдаджиев обича много баскетбола и смятам, че синята къща е много добре подредена, за да бъде объркана. Не виждам проблем в това, че ще бъде чужденец президент на отбора. Мисля, че Левски отива в друго ниво. Ако бъдем оценени от Адриатическата лига, ще е огромен успех за България. Утре изборът на Гайдаджиев ще бъде утвърден.”

За успеха тази вечер срещу Спартак Плевен, Папазов заяви: „Отборът на Спартак Плевен има изграден стил на игра и имаше висок процент на успеваемост от тройката през първото полувреме. Това е сила на Спартак и могат да разплачат всеки отбор. Липсата на дължина на пейката им оказва влияние. Изиграхме много силна трета част, но отбор, който уважава себе си, няма нужда да има разговор в съблекалнята за отношението.”

Колкото до предстоящото дерби с Лукойл Академик в събота, Тити коментира: „Лукойл не може лесно да сдаде властта. Това е отбор, който с новите двама играчи е много по-силен от този, който бе в началото на сезона. Няма го напрежението от Еврокъп. Загубиха Купата и сега имат по-добър тим. Ние ще отидем да играем на максимума на своите възможности. Няма да е лесно, защото съперникът няма да има притеснение от изхода на двубоя. Но ние имаме претенции да сме много добър отбор и това е възможност да го докажем.”