Тази вечер ще станем свидетели на поредното шоу Ел Класико, което този път ще бъде с особена важност, тъй като битката ще бъде за трофей. В 22.30 часа Барселона и Реал Мадрид излизат на стадион „Местая“ във Валенсия във финала за Купата на Краля.

След последните седмици двата тима се намират в доста различни ситуации като за Барса евентуален трофей би спасил сезона, в който вече отпадна от Шампионската лига и изостава от Реал и Атлетико в Примера.

„Белия балет“ пък би запазил надежди за требъл, а и по-важното – би си отмъстил за двете загуби от Барселона през този сезон – с 1:2 и 3:4.

Реал обаче ще бъде без голямата си звезда Кристиано Роналдо, който още лекува контузия и няма да бъде на раазположение на Карло Анчелоти. Другите отсъстващи за „кралския клуб“ са Хесе Родригес, Алваро Албелоа, Сами Кедира и Марсело.

Единствената въпросителна е кой измежду Асиер Ияраменди и Иско ще заеме място в центъра на терена до Чаби Алонсо и Лука Модрич.

Проблемите пред старши треньора на Барселона Херардо Мартино са в отбрана, където контузени са Карлес Пуйол, Жерар Пике и Марк Бартра. Тримата все пак попаднаха в групата, а според повечето информации Бартра ще бъде в състояние да играе в мача. Поради тази причина най-вероятно в центъра на отбраната ще играят Хавиер Масчерано и Бартра.

Вероятни състави:

Реал Мадрид: Касияс – Карвахал, Пепе, Рамос, Коентрао – Алонсо, Иско Модрич – Ди Мария, Бейл, Бензема

Барселона: Пинто – Алвеш, Бартра, Масчерано, Алба – Бускетс, Шави, Иниеста – Алексис, Неймар, Меси