Отборът на Арсенал постигна изключително важна победа в борбата на тима за място в Топ 4. „Артилеристите“ се завърнаха на победния път, налагайки се с 3:1 над градския съперник Уест Хем. „Чуковете“ поведоха в резултата, но домакините показаха класа и успяха да стигнат до крайния успех.

Головете за Арсенал бяха дело на Лукас Подолски, който вкара две попаедния и Оливие Жиру.

Победата помогна на „топчиите“ да се завърнат в Топ 4, изпреварвайки тима на Евертън. "Карамелите" играят утре срещу Кристъл Палас в отложен мач. Преднината на Арсенал пред тима от Ливърпул в момента е само една точка.

След серия от четири мача без победа във Висшата лига, Арсенал имаше остра нужда от трите точки, за да продължи борбата си за място в Шампионската лига догодина. От своя страна пък, гостите от Уест Хем играеха за честта си, след като вече почти си осигуриха оставане в елита и само чудо може да ги прати в Чемпиъншип.

Въпреки това, „чуковете“ показаха отлична игра през първото полувреме и съвсем заслужено излязоха напред в резултата в 40-ата минута, когато Матю Джарвис бе на точното място в малкия пеналт. След няколко удара по посока на вратата на домакините и последвали рикошети, в карйна сметка топката попадна на главата на Джарвис, който отблизо я прати в мрежата за 1:0.

Голът обаче подейства по най-добрия начин за домакините. Футболистите на Арсенал реагираха мигновено и още до почивката успяха да изравнят. Лукас Подолски съумя да възстанови статуквото на „Емиратс“ минута преди почивката.

През втората част възпитаниците на Арсен Венгер взеха нещата изцяло в свои ръце и с гол на Жиру и отново Подолски, стигнаха до крайния успех. Французинът даде преднина на своите десет минути след подновяването на играта през второто полувреме. Нападателят овладя по отличен начин между двама футболисти на Уест Хем и с мощен удар между краката на вратаря прати топката в мрежата.

След попадението си, Жиру свали черната си лента от ръката и посочи небето, посвещавайки гола на 96-те жертви от трагедията Хилзбъро, от която днес е навършват 25 години.

Точка на спора на „Емиратс“ сложи Лукас Подолски нов точен изстрел в 78-ата минута.

Така Арсенал отново излезе с едни гърди напред пред Евертън в битката за четвъртата позиция. „Карамелите“ обаче са и с мач по-малко, който ще изиграят утре срещу Кристъл Палас.