Отборът на Борусия Дортмунд се класира за финала на турнира за Купата на Германия. Възпитаниците на Юрген Клоп нямаха особени проблеми в полуфиналния си сблъсък срещу Волфсбург. „Жълто-черните“ се наложиха с 2:0, а головете бяха дело на Хенрих Мхитарян и Роберт Левендовски. Голът за полския нападател, който през лятото ще облече фланелката на Байерн, бе под номер 100 с екипа на настоящия си клуб. На финала Дортмунд ще има за съперник победителя от двойката Байерн Мюнхен – Кайзерлсаутерн.

Финалът на надпреварата ще се състои на 17-ти май в Берлин.

И двете попадения в срещата паднаха през първото полувреме. Първо арменският национал Хенрих Мхитарян се разписа в 12-ата минута. Нападателят получи асистенция от Марко Ройс и с удар по земя от близо 20 метра не остави шаснове на вратаря на гостите.

Натискът на домакините продължи и след откриването на резултата, като стражът Грюн трябваше да се намесва на няколко пъти.

След първоначалните силни минути за „жълто-черните“, футболистите на Волфсбург също показаха зъби, но нападателите в зелено действаха разконцентрирано пред вратата на Вайденфелер.

Всичко в мача обаче бе решено три минути преди почивката. След атака по дясното крило, топката бе подадена към Левандовски, който овладя на метър зад точката на дузпата и с мощен шут в горния десен ъгъл на вратата порази целта.

През втората част домакините вкараха нов гол, който обаче бе отменен заради засада. Най-добрата възможност за гостите пък пропиля Маланда няколко минути преди края. Малко по-късно футболистът на гостите се контузи и трябваше да бъде заменен принудително.