Джийн Хаас изрази своята убеденост, че базиран в САЩ тим може да се справи добре във Формула 1. Предприемачът по този начин отговори на твърденията, че Кралските гонки са твърде "сложни" за бъдещия американски тим.

"Факт е, че спортът се промени много от последния американски участник. Изглежда всички вярват, че европейският автомобилен спорт е много по-развит от американския, но ние сме най-напредналата нация в света, така че не виждам причина да не се справим", удари го на патриотизъм Хаас при представянето на концепцията за неговия тим.

Очаква се отборът да бъде базиран в Северна Каролина, където е базата и на тима от НАСКАР Стюърт-Хаас. Шеф на "Хаас Формула" ще бъде Гюнтер Щайнер. Междувременно се водят преговори за шаси с италианската компания "Далара", а изборът за двигател ще падне между "единствените две опции" Мерцедес и Ферари.

Не е ясно обаче най-важното - дали отборът ще се включи във Формула 1 догодина или през 2016-а.

"Иска ми се да се включим през 2015-а, защото първата ни година ще бъде тежка. Предизвикателството е голямо, а най-добрият начин да се учим и да се развиваме е да бъдем на пистата. Колкото по-рано започнем да се състезаваме, толкова по-скоро ще станем добри", убеден е Джийн Хаас.