Двама нови членове бяха приети на общото събрание на Българския олимпийски комитет. Това са Българска кърлинг федерация и олимпийската шампионка по биатлон Екатерина Дафовска, като индивидуален член.

Делегатите приеха отчета за 2013, програмата и бюджета за 2014 г. и изцяло одобриха работата на БОК преди и по време ХХII олимпийските зимни игри в Сочи. Президентът на БФ ветроходство Валентин Николов напомни, че БОК има координиращи функции и съобразно това се е справил отлично със задълженията си по време на големите спортни събития през последната година. Същото бе потвърдено и от представители на зимни спортни федерации.
Отбелязани бяха подробно анализираните в отчета на БОК причини за представянето ни в Сочи и за цялостното състояние на зимните спортове в България.

В дебатите по отчета ректорът на НСА и зам.-председател на БОК доц. Пенчо Гешев призова да се спре с декларативността и да се предприемат бързи стъпки към реорганизацията на системата в спорта. Георги Натов от парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта към НС обяви, че на 7-и май 2014 г. предстои заседание на комисията, на което ще се разискват въпросите на олимпийската подготовка, но уточни, че в него няма как да участват представители на всички олимпийски федерации. В тази връзка председателят на БОК Стефка Костадинова веднага предложи БОК да инициира и да е домакин на подобна дискусия с участието на всички олимпийски федерации.

Костадинова обяви, че в близко време предстои сключването на спонсорски договор с нова фирма.