Спортният директор на Байерн Мюнхен защити треньора на тима Хосеп Гуардиола от критиките за постоянните ротации в състава на германския шампион.

Откакто баварците завоюваха титлата в Бундеслигата през настоящия сезон те нямат победа, а в момента се намират в серия от две поредни загуби. Тя е най-дългата от 2010 година насам, а според общото мнение основният виновник за нея е тъкмо испанският специалист.

„Ние ротирахме състава си доста и преди спечелването на титлата“, контрира Замер. „Резултатите нямат нищо общо с ротациите.“

„Трябва да отчетем последствията от претоварването на играчите. Оценявам като фантастична, че Байерн дава шанс за изява на по-млади играчи. Може би сбъркахме, като казахме, че Бундеслигата е приключила, че не се интересуваме от нея повече. Физически обаче трябва да запазиш своя ритъм.“

„Най-важното сега е да се справим с тази малко невероятна ситуация и да оставим Бундеслигата настрана. Ще е важно играчите отново да си припомнят своите отговорности. Трябва да си върнем онова, което ни правеше силни и да не се страхуваме от конструктивните критики“, завърши Замер.