Марек Юнион Ивкони победи Левски Боол с 3:1 гейма (17:25, 25:21, 25:20, 27:25) и е на един успех от защита на титлата във волейболната ни Суперлига. Доста интересен първи интересен мач от финалния плейоф, дупничани успяха да направят обрат, да поведат в серията, която се играе до две победи от три мача пред погледа на националния селекционер Камило Плачи.

Играчите на Левски Боол първи се понесоха по вълната на емоцията. В самото начало на мача поведоха с 5:2 точки, след което Христо Цветанов, Симеон Александров и Александър Симеонов изведоха „сините“ до предимство от шест точки (13:7), а чрез Мляков до 16:9. Момчетата на Найден Найденов продължиха да допускат грешки, с което съставът на Джузепе Лорицио спечелиха първия гейм с 25:17.

Втората част започна с минимално предимство на дупничани, но с повече увереност и колективен дух, Борислав Апостолов и Венелин Кадънков успяха да изведат Марек до предимство от 3-4 точки (11:7, 15:11, 16:13) и задържаха аванса си до крайното 25:21 точки, с което изравниха геймовете.

Третата част отново започна с известно предимство за шампионите, но след първото техническо прекъсване (8:5) Левски Боол изравни при 10:10. Последва игра точка за точка, а „сините“ дори поведоха чрез Симеон Александров при 16:15 и 17:15. Дупничани обаче се възползваха от своите възможности и те поеха по вълната на емоцията и с много дух и ас на изненадващо включилия се Ангел Велков, успяха да обърнат резултата отново в своя полза и спечелиха частта с 25:20.

Четвъртият гейм бе най-интересен за публиката. Играчите на Найден Найденов започнаха вихрено и поведоха със 7:1 точки, като в серията треньорът на Левски Джузепе Лорицио дори получи жълт картон за бурна реакция и оспорване на съдийско решение. След първото техническо прекъсване, дошло при 8:2, шампионите успяха да запазят аванса си, въпреки опитите на Симеон Александров и компания до 18:12. „Сините“ се пробидиха и с много спортна злоба, Свилен Мляков, Александорв и Симеонов намалиха пасива си само на 1 точка (20:21) и изравниха при 22:22. Блокада на Христо Цветанов даде втора възможност на носителя на купата Левски Боол да се опита да спечели четвъртия гейм, но точка и ас на Георги Елчинов отново обърнаха резултата в полза на Марек, а Венелин Кадаънков успя да отбележи заключителната точка в мач за 27:25 и 3:1 гейма за Марек. Именно Кадънков бе най-резултатен в този първи мач от финалния плейоф на Суперлигата с 27 точки. За Марек Елчинов добави още 16. За Левски Боол 21 точки бяха дело на Симеон Александров, 17 на Свилен Мляков.

Следващият мач от финала на мъжкото ни първенство е в понеделник от 18 часа в зала „Христо Ботев“. Евентуален трети двубой ще бъде в сряда от 17,30 часа. Победителят от Суперлигата, освен титлата и златните медали, печели и право на участие в европейската ШЛ.