Вратарят на Манчестър Юнайтед Давид Де Хеа призна, че не може да даде разумно обяснение за голямата разлика в представянето на отбора във Висшата лига и Шампионската лига.

„Червените дяволи“ на практика нямат шанс да защитят миналогодишната си титла на Англия, като заемат 7-ото място във временното класиране с 54 точки – с цели 17 зад лидера Ливърпул.

В Европа обаче манчестърци все още имат шанс да се класират за 1/2-финалите след 1:1 срещу Байерн Мюнхен на „Олд Трафорд“ в първия мач.

„Трудно е да кажа защо се получава така. Няма конкретна причина за случващото се“, каза Де Хеа. „Ние обаче определено играем по-добре и по-постоянно в Европа, отколкото в първенството.“

„Това са два различни типа надпревари и нещата не вървят добре в Премиършип, но Шампионската лига е специален турнир и тимът се справя. Периодът е доста тежък за нас, ние бяхме паднали духом след пораженията от Манчестър Сити и Ливърпул. Все пак сме Манчестър Юнайтед и трябваше да се вдигнем. Това е голям отбор и точно в трудните мигове трябва да се изправиш“, завърши Де Хеа.