„Не това е била моята цел, да ставам център на внимание. Изключително грозна история, която не е прецедент. Тя е в една уродлива форма, но се случва под една или друга форма в българския баскетбол. Важното е, че това поведение години наред се остава безнаказано. Нещо, което вреди на имиджа на българския баскетбол. Да, това е социално зло. Крайно неприятно ми е да участвам във всичко това. Децата трябва да имат пример”, коментира изпълнителният директор на Рилски спортист Борислав Чилингиров, след като бе изслушан от Дисциплинарната комисия на баскетболната федерация.

„Имали сме проблеми с него в последните години и по някакъв начин сме го решавали. Спорове по фактологията нямаме. Аз отивах за поздравя моя треньор. Веднага след като излязох от залата и отидох да го поздравя. Сблъсках се с Папазов на около 10-15 метра от таблото за пресконференция и той крещеше към мен”, продължи Чилингиров.

„Предложих да го се разберем навън. В един момент излезе Вуцов, а той ме удари в тила с юмрук. Важно е сбърканото му мислене. То не е само по себе си вредно, а вредно е това, че много хора вярват в него. Не са чак толкова много, но някои хора са заинтересовани. Прочетох някъде, че съм казал, че той плаща на журналисти. Категорично отричам да съм го казвал. Той има възможността да разпределя пари. Нито имам факти и доказателства. Не си спомням да съм споменал журналисти”, каза още Чилингиров.

„Очаквам социалното зло да престане. Нека да пробваме, да видим за какво става въпрос. Чувал съм, че има достатъчно по-подготвени хора за националния отбор”, завърши Борислав Чилингиров.

Пълният запис на интервюто на Чилингиров, може да чуете в прикачения аудио файл.