„Удоволетворява ме не медала, а играта, която показахме и мисля, че ние сме най-добрият отбор. Една малка компенсация за това. Мисля, че показахме най-добрия баскетбол на този турнир. Не искам да говоря за бъдещето, ние правим всичко в движение и се опитваме да подобряваме играта си”, коментира президентът на Рилски спортист Петър Георгиев след спечелването на бронзовите медали в турнира за Купата на България.

„Не беше лесно да подменим 8 човека в отбора и веднага да се получат нещата. Видя се, че на тези момчета им трябваше време, а един отбор се прави поне 6 месеца, да не кажа година, за да има успехи. Това, което се прави в България, да се сменят треньори след първия неуспех, виждате до къде води. На мен ми костваше много търпение да изчакам. Няма да ви казвам колко хора ми се обаждаха, но видяхте какво стана- играхме най-добрия баскетбол”, каза още Георгиев.

По повод скандалите от събота вечер след полуфинала с Левски и декларацията срещу Тити Папазов, Петър Георгиев сподели: „Вижте, аз не искам баскетболът да се превръща в някакво хулиганско сборище и не си давам парите, за да виждам такива ексцесии по залите. Хората, които правят това си е за тяхна сметка, а федерцията какво ще реши- ние сме написали това, което се случи. Град като Самоков да се обижда на „селяни” и „компири”, това на нищо не прилича. А един такъв компир сутринта в 5 часа в Пирогов е гипсирал ръката на същия човек. Той докторът е от Самоков, така че какво да правим. Понякога компирите правим и хубави неща.”

Георгиев визира факта, че ръката на Тити Папазов е била гипсирана, след падането му в зала „Универсиада” по време на срещата с Рилски спортист.

„Срещнах г-н Глушков и той каза, че има предвид нашата декларация и най-рано в сряда ще е събирането. Ако всички, както декларират, че милеят за баскетбола, наистина трябва да направят нещо за този баскетбол, а не само приказки и след това да ставаме за смях”, каза още президетът на самоковци.

Ще има ли реакция, ако Папазов остане национален селекционер, Петър Георгиев коментира така: „Никакви действия няма да предприема, има федерация, тя решава. То избирането беше един фарс. Въбоще не беше залегнала такава точка. Самото му избиране и после с резултатите се видя, че баскетболът е за по-интелигентни хора.”