Старши треньорът на Левски Константин Папазов коментира по малко изминалия четвъртфинал с Черноморец (100:70), предстоящия полуфинал с Лукойл или Рилски, и пожела успех на Лудогорец в тазвечершната битка с Лацио от Лига Европа.

"Основната причина да играем с такова настроение е, че играчите вече са осъзнали, че е време да покажат потенциала си. Помолих ги да няма напрежение от фактора домакинство. Без да подценявам Черноморец, те отстъпват от класата на Левски," заяви той. "Настроение има, то е от последните 10 дни. Съставът ни стана широк. Не мога да съм сигурен, че това ще е достатъчно. Имаме своите шансове. Брандън Хийт много бързо се сработва с отбора. По никакъв начин не отстъпваме на Лукойл. Нека да изчакаме да видим кой ще е съперникът. В Рилски спортист има по-голямо непостоянство, но ако победи Лукойл, ще е освободен."

"За мен изказванията на директора на Лукойл не са в рамките на феърплея. Ние не сме направили нищо, което да е в разрез с правилата. Аз съм роден шампион, искам да побеждавам и на карти, и на топчета, и на фунийки," коминтира Папазов.

"Трябва да се гордеем с това, което прави Лудогорец. Радвам се, че феновете припознаха България в Лудогорец. Пожелавам им победата."

Тити не пропусна и чисто човешката част на нещата и завърши: "Загубихме един баскетболен човек - Живко Дорийски. Срещнах се днес и с един човек, също свързан с баскетбола - Васил Бамбурски - и е важно да усети нашата подкрепа. Докато ние се борим за медали и титли, има хора, които се борят за живота си."