Ако ЦСКА се слее с Литекс, тимът може да бъде изваден от европейските клубни турнири за срок от 5 години. Това заяви вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев в ефира на TV7. Той бе гост в предаването "Добро утро, България!", заедно с управителят на "Футбол Про Медия" Атанас Караиванов.

"Има няколко такива прецедента в Европа, два от тях са в Ирландия, където отбори се обединяваха, за да бъдат избегнати разплащане на големите дългове. Практиката на УЕФА в такива случаи е да бъдат наложени сериозни глоби. Една от тях е новосформираният клуб да не играе в Европа 5 години. Това решение го взима Дисциплинараната комисия на централата. Това се прави при неспазване на финансовия феърплей, тъй като треньори, играчи, мениджъри не могат да си получат парите. Също така и феновете на единия отбор ще страда, както в случая може да бъдат тези на Литекс. ЦСКА трябва да играе в Ловеч, тъй като ще вземе лиценза на Литекс. Казусът не е толкова прост. Гриша Ганчев има добри адвокати и мисля, че това ще бъде избегнато", сподели Фурнаджиев.

Управителят на "Футбол Про Медия" Атанас Караиванов пък коментира договорът за излъчването на новия футболен сезон в България, който бе подписан вчера. С него TV7 и NEWS7 придобиха правата за предаването на мачовете в "А" група и турнира за Купата на България в срок от три години.

"Интернет правата са в пакет с телевизионните, което означава, че те остават при вас. Трудно може да има санкции при нерегламентирано ползване при излъчването на срещите в интернет пространството. Основателна е и темата за това кога заведенията ще започнат да си плащат, за да излъчват мачовете. В Англия се водят дела за такива случаи. Иначе мачовете този сезон в "А" група ще бъдат много повече от обичайното и не случайно стартът е на 20-и юли. Тогава ще чуем, че е много горещо, зимата ще казват, че е много студено, а когато дойдат последните кръгове ще искат по-бързо да свършат по-бързо, че чужденците искат да си ходят. Приятната изненада, която бе съобщена вчера е, че ще вашата телевизия ще пусне спортен канал и всички срещи ще бъдат излъчвани. Точно от това трябва да е доволен българския запалянко", заяви Караиванов.