Животинският свят е категоричен: Борусия Дортмунд ще спечели Шампионската лига! Цели три животински оракула посочина „жълто-черните“ като победител в предстоящия в събота финал срещу Байерн Мюнхен на „Уембли“.

Орангутанът Уолтър от зоологическата градина в Дортмунд, малайският тапир Бару от Лайпциг и видрите Ферет и Мьормел от животинския парк в Ауе категорично определиха Борусия за новия шампион на Европа.

Манията с животните-оракули започна именно от Германия през 2010 година, когато октоподът Паул предвиди със 100% успеваемост всички резултати от мачовете на Бундестима на Световното първенство. Паул отдавна напусна този свят, но оттогава се появиха куп нови животни-оракули, a Gong.bg също се отчете с такъв – кучето Прето, което може да се похвали със 100% познати резултати.

Орангутанът Уолтър трябваше да избира между два чувала, поставени на високо – единият с фланелка на Борусия, другият с тази на Байерн. Тримесечният тапир в Лайнциг пък предпочете жълто-черните зеленчуци пред червенo-белите.

В Ауе пък двете видри, които се доказаха като оракули и на Евро 2012, избраха фуража с емблемата на Дортмунд.

Остава единствено да видим, дали животните-оракули ще докажат за пореден път класата си или Байерн ще разбие на пух и прах техните предвиждания.