Пилотът на Ферари Фернандо Алонсо обвини Себастиан Фетел за ранното си отпадане от Гран При на Малайзия в неделя.

Испанецът напусна състезанието малко след като завърши първата си обиколка заради отчупеното си предно крило. До повредата се стигна във втория завой след старта, когато испанецът осъществи контакт със задната част на Ред Була, шофиран от Фетел. След консултация с бокса испанецът продължи с висящата част, която окончателно се отчупи и блокира предните му колела заради въздушната струя от изпреварващия го Марк Уебър.

„За съжаление нямахме късмет. След добър старт закачих Фетел във втория завой“, започна Алонсо. „Беше изненада за мен, защото той почти бе спрял там. Не знам какво правеше.“

„Въпреки че колата беше повредена, нещата не бяха толкова лоши и заедно с отбора решихме да продължим. Ако бяхме спрели на момента, за да сменим крилото, а 3-4 обиколки по-късно и за гумите, щяхме да отидем прекалено назад и да загубим всякакви шансове да се борим за челните места“, смята той.

„Лесно е да се критикува това решение, но в онзи момент изглеждаше като правилното. Жалкое защото щяхме да се борим с Ред Бул, но обстоятелствата не помогнаха. Като изключим преценката при решението ни, лошият късмет взе своето за разлика от Австралия, където много пъти излитахме от пистата, но без реални последствия“, завърши Алонсо.