Английският футболен клуб Съндърланд „затвори“ част от местата по трибуните на собствения си стадион и отне сезонните карти на свои фенове, след като беше въведен новият закон за задължително седене по време на мачове.

Правилото беше прокарано в последните месеци и е резултат от разрастващото се разследване за инцидентите, свързани с трагедията на "Хилзбъро" през 1989 година, когато 96 привърженици на Ливърпул намериха своята смърт в меле на стадиона. Според новия закон, всички секции с правостоящи зрители на двете най-високи нива в английския футбол са забранени.

На снимка, публикувана в социалната мрежа Туитър, се вижда ясно резултатът от новото правило. Фотосът показва седалка на "Стейдиъм ъф Лайт", на която пише следното: "Тази сезонна карта е спряна поради постоянно правостоене от страна на нейния собственик".

„Определено не искаме да разваляме удоволствието на нашите феновете, но ние също така имаме правни задължения, които трябва да спазваме“, каза Пол Уиър, който е началник по сигурността на стадиона.