Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън не пропусна да се заяде с градския съперник на „червените дяволи“ - Сити на пресконференцията си преди дербито в неделя.

Шотландецът се пошегува, че ако Юнайтед получаваше толкова дузпи, колкото Сити, то тогава щеше да се стигне до протести в парламента.

В последните два сезона „гражданите“ получиха 21 дузпи, което се превърна в сериозна дискусия сред футболните фенове на Острова. В последните си 3 мача Сити получи 4 наказателни удари – два срещу Астън Вила и по един при равенствата с Реал Мадрид и Евертън.

Естествено, в навечерието на дербито Фърги използва хитро този факт, за да постави под напрежение съдиите на двубоя.

„Броят на дузпите, които те получават – 21 през последната година или нещо такова“, сподели Сър Алекс. „Ако ние имахме толкова дузпи, „Камарата на Общините“ (б.р. долната камара на парламента) ще започне разследване. Би имало протест.“

В същото време Фъргюсън призна, че в последните години Сити се е превърнал в основния конкурент на неговия отбор в Англия.

„Мачовете между Ливърпул и Юнайтед през последните 25 години бяха незабравими. Те винаги са били най-важните мачове. Това е променено, защото в момента Ливърпул не се бори за титлата, както Сити.“

„Сити е най-голямата ни заплаха и ние сме тяхната най-голяма заплаха, така че това се промени. Тяхната съдба се промени в минутата, в която Шейх Мансур ги пое. От тази минута знаехме, че ще бъде съвсем друга игра. Но както сме правили в миналото, трябва да приемем тяхното предизвикателство, както направихме, когато Челси се намеси и когато Арсенал надмина Ливърпул в началото на 90-те. Трябва да го направим отново“, допълни Сър Алекс.