„ЦСКА мечтае за бъдеще“, това не скри пред Гонг старши треньорът на волейболния ЦСКА Александър Попов. Наставникът говори 24 часа преди първия европейски мач на тима от новия сезон. „Червените“ отново са в Европа и България, въпреки че от вече близо 30 месеца не са взимали пари.

ЦСКА посреща италианския Латина с треньор Силвано Пранди утре от 19:00 часа в зала „Христо Ботев“ в първа среща от турнира за Купата на Европейската волейболна конфедерация. Попов отново ще се изправи срещу бившия ни национален селекционер, след като преди години се случи в контрола ЦСКА – Кунео. Билетите за двубоя са по 3 лева.

В родната Суперлига ЦСКА записа две загуби с по 2:3 гейма срещу Монтана и Пирин. Титуляри за тима бяха: Ивайло Стефанов (капитан), Петър Кирчев, Ивайло Барутов, Красимир Георгиев, Георги Сеганов, Бранимир Грозданов и либеро Бойко Бонев. Резерви са Велизар Кьосев, Георги Манчев, Иван Крачев и Андрей Николов.

Ето какво каза пред Гонг Александър Попов преди евромача ЦСКА – Латина:

Надявам се всички почитатели на волейбола и хората, които следят процесите при нас, да оценяват това, което правим. Ние нямаме почти никакво основание да играем както в българското първенство, така и в евротурнирите с оглед финансовото ни състояние. Но всички сме обединени от името на ЦСКА, че каквото стана, трябва да играем! И продължаваме да отстояваме този труден избор. Затова и тази година участваме в турнира за CEV Cup. За щастие се падна съперник, които е добре познат не само заради треньора си, но и защото е от италианското първенство. Това ни задължава да дадем всичко от себе си. Но дори да беше най-слабият противник, пак по същия начин щях да съм оптимистично настроен, че продължаваме да сме в играта с една единствена амбиция по възможно най-бързия начин да намерим спасителен бряг за нас и състезателите си!

Почти убеден съм, че зала „Христо Ботев “ ще бъде пълна и нашите фенове ще ни подкрепят. Не само най-запалените цска-ри, но и хората, които безкористно следят ситуацията в българския волейбол, разбират в какво положение сме от много дълго време и какво правим, за да продължаваме да развиваме волейбола така както трябва. Ако си стоим в къщите и се оплакваме само в каква ситуация сме изпаднали, не виждам какво хубаво можем да направим. Затова се надявам и съм убеден, че много хора ще дойдат да ни подкрепят защото и заради тях правим това – за името на ЦСКА и заради хората, които обичат ЦСКА.

Здравословни проблеми нямаме. Надявам се младите ни състезатели да трупат опит защото рано или късно трябва да се нагърбят и с други отговорности. Знаем, че ще им е тежко пред пълна зала да играят срещу класен съперник, но разчитам, че ще се справят с напрежението, което го има.

В ЦСКА неминуемо и преди, и сега, играят тези, които са в ЦСКА поради една или друга причина, млади, стари, опитни, неопитни. С това разполагаме, с това играем. Най-подготвените, най-добре представилите се в подготовката, играят.

Аз не съм играл срещу Силвано Пранди освен контролната среща с Кунео преди години. Предизвикателството не е по-голямо или по-малко от всяко едно друго.

ЦСКА мечтае за бъдеще!