Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев даде яснота около пропадналата контрола с Рубин Казан.

Става ясно, че от Немската футболна федерация са забранили на своите рефери да свирят мачове на турски отбори на територията на Германия. Съдиите обаче не разбрали, че става дума само за турските тимове, а помислили, че не трябват да ръководят двубои на всички балкански и руски отбори.

Ето какво обясни Ангел Петричев пред Гонг:

От агенцията, която организира тази приятелска среща, обявиха като официален мотив, че немската федерация са забранили на своите рефери да свирят на турски отбори, които се намират на територията на Германия, като визираха Галатасарай, Сиваспор, Трабзонспор и Коняспор.

За нас този мотив не издържа, тъй като ние сме български отбор и не сме имали никакви проблеми с мачовете ни в Австрия и Германия. От страна, чисто организационно, всичко е свършено отлично, мачът е заявен в немската федерация и е регистриран в УЕФА. Няма причина този мач да не се изиграе. Първоначално казаха че немската федерация е изтеглила реферите.

Ние направихме всичко възможно и благодарение на местния клуб и осигурихме рефери готови да свирят мача. И те са квалифицирани. Треньорът на Рубин Казан обаче категорично отказа да има мач. Като от руския отбор споменаха, че се притесняват да нямат проблеми с немската федерация.

До този момент в клубния офис на Лудогорец и базата на отбора в Австрия не е постъпвало нито писмо, нито неофициално такова с подобна забрана. Ние имаме договор и ще си търсим правата. Пътувахме 150 км и се надявахме да стане една оспорвана среща. Но очевидно мач няма да се играе. Правим опити да се свържем с немската федерация, но засега нямаме успех.

Със съдействието на HUVEPHARMA