Даксон да Силва се съгласи да говори за Gong.bg и да каже какво стана да се провали уредения му вече трансфер в Левски, за това къде иска да играе и вярно ли е,че в България би играл зсамо в Локомотив от Пловдив.

„Много добре съм след като почивах малко със семейството ми, призна Даксон. С баща ми се видях, с роднини и приятели, но почивката свърши и пак сме тук за да работим. Аз искам да остана в Локомотив докато си намеря отбор в родината ми. Още преди време казах ,че в България искам да играя само за Локомотив Пловдив. Искам да благодаря на Левски за желанието им да играя там. Още като малък, когато съм бил дете, съм сънувал,че ще играя в моята държава. Излязох оттам много рано, а сега чакам една оферта оттам. Мисля да играя там и там да правя кариера, но сега съм футболист на Локомотив Пловдив и имам още една година договор. Ако дойде оферта ще говорим с президента и ако тя е добра ще мислим.”

Даксон признава, че офертата от Левски към него е била много добра.

„Имаше оферта от Левски, не лоша, добра, даже много добра, откровен е Да Силва. Аз така съм решил, защото мисля, че идва времето да играя в Бразилия. Аз съм вече 6 години в България и не мисля, че е време да играя за друг отбор тук. Важно е да съм близо до семейството, до приятелите ми. Жена ми е бременна и чакаме дете. Ден и половина е пътя ми до родното ми място.”

„За 5 години в Локо Пд няма как да забравя този отбор, заяви Даксон. За феновете нямам думи, много им благодаря. Ако играя тук ще играя на кръв за Локомотив. Вашку да Гама е отбора, откойто чакам оферта. Много е важно за мен да дойде оферта.”

За очакваното пловдивско дерби Даксон се надява да играе поне още веднъж, защото мача Локо Пд – Ботев Пд е празник за града и футбола.