България победи с 3:0 гейма (25:22, 25:16, 25:23) Сърбия в мач от група А на олимпийския квалификационен турнир, който се игра пред 12 хиляди зрители в зала "Арена Армеец".

По този начин трикольорите ни записаха втора поредна победа и се класираха за полуфиналите на олимпийската квалификация.

В зала "Арена Армеец" присъстваха президентът на България Росен Плевнелиев, председателят на БОК Стефка Костадинова, министърът на спорта Свилен Нейков, Любо Ганев.

Срещата започна равностойно, но българските волейболисти поведоха с 8:7 на първото техническо прекъсване, а след два аса на отличния и в този мач Георги Братов резултатът на второто прекъсване бе 16:10 за домакините. България поведе в резултата след 25:22 и 29 минути игра в първия гейм.

Втората част започна много по-добре за Матей Казийски и компания, така че на двете прекъсвания "трикольорите" водеха съответно с 8:3 и 16:12. Благодарение на отлична блокада и много концентрирана игра, българският тим взе и втория гейм, този път с 25:16.

Играчите на Сърбия се събудиха и започнаха доста силно третата част. Сърбите поведоха с 5:1, но националите ни не се предадоха и поведоха с 8:6 на първото прекъсване. Те водеха на второто прекъсване с 16:10, затвориха гейма при 25:23, а по този начин спечелиха и мача с 3-0.

Утре националите, които вече надвиха вчера Словения с 3-0, почиват, а в петък е последният ни мач от предварителна група "А" срещу Испания.