Бившият играч на Манчестър Сити и настоящ капитан на Куинс Парк Рейнджърс се закани на предишния си клуб преди решителния сблъсък между двата тима в неделя. Скандалният англичанин заяви, че не смята да подарява титлата на „гражданите“ и им обеща „груба среща с реалността“.

КПР се нуждае само от точка, за да гарантира оставането си в елита, докато Манчестър Сити ще търси на всяка цена победата, която ще ги направи новият шампион на Англия за първи път от 44 години насам.

Бартън, който напусна Ийстландс през 2007 г., за да се присъедини към Нюкасъл, имаше тежък престой на „Етихад Стейдиъм“ (тогава все още „Сити ъф Манчестър“), в който срещу него бе стартирано криминално дело за нападение над неговия съотборник Осман Дабо на тренировка, по което полузащитникът пледира виновен.

Въпреки че получи наградата за най-добър млад играч на сезона за Сити, Бартън все още иска да отмъсти на клуба от Манчестър. „Не мога да чакам мачът да започне, просто нямам търпение да изляза срещу Манчестър Сити“, каза капитанът на КПР. „Те очакват да излезем наведени, за да ни оправят и да спечелят Висшата лига. Ако тяхното настроение е такова, ги чака груба среща с реалността.“

„Мачът ще бъде 11 срещу 11 и ще има много напрежение на терена. Едва се сдържам. Аз съм странен, странен, та чак чудат индивид. Ако хората ме хвалят, не мога да дам най-доброто от себе си. Представям се най-добре, когато другите ми казват, че не струвам“, заяви още Бартън.