Старши треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне ще опита да препъне градския съперник Реал Мадрид в борбата за титлата в Испания.

Дербито на Мадрид е в сряда на стадион Висенте Калдерон и може да се окаже ключово за битката за първото място в шампионата.

Симеоне, известен с безкомпромисната си игра като футболист, привнесе малко от своя характер в стила на Атлетико и тимът има само една загуба у дома, откакто той пое отбора през зимната пауза.

Реал е подложен на сериозно напрежение, след като преднината на тима от 10 точки пред втория Барселона се стопи на 4 точки.

„Мачът в сряда е съдбоносен за нас и може да ни даде глътка въздух, ако победим. Няма време за отпускане, предстои ни ужасен месец", коментира директорът на Реал - Емилио Бутрагеньо. Според календара програмата на Реал до края на шампионата  изглежда по-тежка с трудни гостувания на Атлетик Билбао и Барселона.

Ако Реал и Барселона завършат сезона с равни точки, под внимание ще се вземат директните двубои и едва след това головата разлика.