Новият търгавски директор на ЦСКА Георги Павлов се обърна към ръководството на БФС по повод последните събития по оста БФС – ЦСКА.

„Разбрахме, че е получено писмо в централата от Арбитражната комисия, в което са били уведомили, че тримата ни играчи – Тодор Янчев, Костадин Стоянов и Румен Трифонов са могли да играят още на 15 март. Изключително странно е, как от страна на футболната централа са скрили това писмо, то не е станало публично достояние. Две-три седмици се правеха на ударени. Това е възмутително, това направо си е криминално деяние, само това е достатъчно за да се прозре, че има по-различно отношение към даден клуб – в случая към ЦСКА”, заяви Павлов.

„Оставам с впечатлението, че има идея крайния изход от първенството да се реши в нечий кабинет в сградата на „Иван Асен II”, а не на футболните терени в оставащите кръгове от шампионата. Ние от ЦСКА бяхме достатъчно търпеливи, но нещата започват да излизат от рамки. Навсякъде другаде по света, подобно отношение от страна на футболна централа към даден клуб ще се приеме за възмутително. Препрочитам и не мога да повярвам как е възможно да излезе някаква декларация ли, становище ли, мнение ли е от страна на пресслужбата на БФС, коеято е пълна с откровени обиди спрямо на успешния български футболен тим! Този сайт не е частна медия, той би трябвало да публикува единствено официални неща, съгласувани с шефа на централата. Ние в ЦСКА приемаме, че явно той е издал заръка това да бъде публикувано. Това е обида към цялата история на ЦСКА, към публиката на ЦСКА, която май е на път да вземе мерки и да стартира серия от протестни действия”, допълни още директора в ЦСКА.

Относно казусите „Присо” и „Анисе” Павлов заяви: „За Анисе ще кажем в петък нашата истина, нашата гледна точка, а не това, което тази вечер разпространиха като своя версия от страна на БФС. Колкото до Присо – това е прекалено, това е откровен задкулисен начин да бъде попречено на Стойчо Младенов да разполага с най-доброто в състава си. Оставам с впечатление, че от години в българския футбол не се е случвало нищо по-зловещо от появата на Присо в Пловдив, че да отнесе цели 7 мача за всичко това”, завърши Георги Павлов.