Атлетик Билбао изнесе втора футболна лекция на Манчестър Юнайтед и победи за втори път „червените дяволи“ - този път с 2:1 на „Сан Мамес“ и по този начин категорично изхвърли именития си съперник от Лига Европа – с общ резултат 5:3.

През целия мач домакините бяха по-добрият отбор на терена и създадоха много положения, с които можеха да постигнат и много по-изразителен успех.

За Юнайтед за пореден път извън групата остана Димитър Бербатов, а Сър Алекс Фъргюсън заложи на единствен нападател Уейн Рууни, което обаче не му донесе успех.

Още в 13-а минута Билбао бе много близо до откриване на резултата. Звездата Фернандо Йоренте, който бе под въпрос до последно, изведе перфектно младата надежда Муниаин, който с добър изстрел удари гредата. Топката се върна в краката на Де Маркос, който обаче стреля нависоко в аут.

В 23-а минута Йоренте доказа огромната си класа със страхотен гол в стил Марко ван Бастен. Нападателят се възползва от дълъг пас на Аморебиета, който прехвърли отбраната на Юнайтед и засече топката перфектно от въздуха, за да я забие в десния ъгъл на вратата на Давид Де Хеа.

Единственият шанс за Юнайтед преди почивката дойде, след като Гигс стреля с глава, но ударът му бе блокиран от Ауртенебре.

В 54-а минута Ираола направи за смях защитниците на английския шампион. С финтове той премина през трима бранители в наказателното поле, но ударът му не попадна във вратата.

Логичното обаче се случи в 65-а минута, когато домакините вкараха втория си гол в мача и на практика сложиха точка на спора. Удар на Токеро с глава бе избит от Смолинг, но топката попадна в Де Маркос, който без проблеми вкара за 2:0.

Юнайтед все пак стигна до почетен гол в 80-а минута след хубав шут от далечно разстояние на Рууни, който попадна в горния десен ъгъл за крайното 2:1.

Така Атлетик продължава мечтата си за триумф в Лига Европа, а Юнайтед приключва безславното си участие в евротурнирите и ще се съсредоточи върху битката за титлата в Англия.


szólj hozzá: Athletic Man United 2:1 GOALS