Капитанът на Левски Георги Братоев също бе разочарован от загубата, резултата и играта на сините във вечното волейболно дебри. Разпределителят не скри пред Гонг: „Отборът на Левски игра много слабо във всички елементи и заслужено загуби с 0:3 както и в първия мач през декември”.

Ето още какво каза Георги Братоев:

“Имаме някаква психологическа преграда или бариера, която не ни дава да играем добре срещу ЦСКА. Срещу червените не можем да играем по начина, по който го правим срещу другите. Загубихме първия гейм, с което загубихме и мача. При положение, че бяхме повели с 1:0, отборът ни щеше да играе по по-различен начин. Но на този етап срещу тях е това, което можем да дадем. Предстоят ни 4 изключително важни мача за нас и развитието ни през сезона.

Тимът ни е доста млад, играем един път много добре, следващ път не чак толкова, трети – доста слабо. Един опитен състезател знае как да отиграе и да реши дадена ситуация по много различни начини, докато младият има само едно решение – физически качества.

Думите на Георги Петров след загубата са такива, че ме карат лично мен да се замисля върху това, което правим всеки ден. Ние влагаме страшно много на тренировка. Тренираме сутрин 2,5 часа, следобед 3,5. Тренировките ни са безкрайно добри, на мен ми допадат, всеки се раздава безкрайно много и се справяме. Но когато дойде един мач и не можеш да реализираш това, което си понатрупал през седмиците и месеците, е много лошо и не можеш да обереш плодовете на своя труд.

Вярвам и аз като треньора ни, че можем да играем до добре, а и сме го показвали! С ЦСКА ще имаме още един сблъсък, по мое мнение почти сигурен за Купата, и няма да е лошо да ги победим там!”