Ливърпул нанесе нов тежък удар върху амбициите на Челси, след като победи с 2:1 „сините“ на „Стамфорд Бридж“ в мач от 12-я кръг на Премиършип. По този начин лондончани записаха втора поредна домакинска загуба и имат три поражения в последните четири кръга на Премиършип.

Домакините започнаха по-добре мача и първите опасности бяха пред вратата на Ливърпул, но ударите на Малуда, Мата и Оби Микел минаха в страни от вратата на Рейна.

Дрогба стреля от фаул в 22-та минута, но топката мина на сантиметри в страни от левия стълб на вратата на Рейна.

Ливърпул поведе в 33-та минута, когато Оби Микел сбърка фатално и загуби топката от Чарли Адам пред наказателното поле на Челси, след което Белами подаде към Макси Родригес, който остана сам срещу Чех и с удар по диагонала прати топката в мрежата на „сините“.

През второто полувреме футболистите на Челси бяха по-настоятелни и атакуваха повече. Това даде резултат още в 55-та минута, когато Малуда нахлу в наказателното поле на Ливърпул и пусна остър пас към Стъридж, който отблизо реализира за 1:1.

Две минути по-късно Дрогба центрира от фаул в наказателното поле на Ливърпул, след което Бранислав Иванович засече топката с глава, но Рейна показа много добър рефлекс и изби топката в корнер.

Челси изпусна идеална възможност да поведе в резултата в 70-та минута, когато Мата подаде към Малуда, който от много добра позиция изпрати топката в страни от вратата на Рейна.

Ливърпул стигна до победата с гол в 88-та минута, когато при бърза контраатака Глен Джонсън направи отличен пробив и премина през Ашли Коул, след което излъга и Петър Чех, пращайки топката в долния му десен ъгъл за 1:2.

След тази победа Ливърпул се изкачи на шесто място във временното класиране с актив от 22 точки, колкото има и Челси, но „сините“ са с по-добра голова разлика и заемат четвърта позиция.


szólj hozzá: Che 0-1 Liv
szólj hozzá: Che 1-1 Liv
szólj hozzá: Che 1-2 Liv