Седем национали са пирували богато до ранни зори в Минск след края на срамната контрола срещу Беларус(0:1). Селекционерът Лотар Матеус хванал футболистите в нощен бар въпреки изричната му забрана да напускат хотела заради слабата си игра, съобщи „Труд”.

БФС пази имената на виновниците в тайна. Глобите им ще бъдат по 2000 евро. Санкциите ще бъдат удържани от повиквателните (по 1000 евро), тъй като играчите са без договори с футболния съюз и няма точка, по която да бъдат глобявани.

Не е ясно по какъв начин Матеус е хванал издънките. Или ги е видял как напускат хотела “по терлици”, или... са се засекли в нощното заведение. Много е вероятно стриктният до педантичност германец да не кани повече футболистите, които са нарушили заповедта му. Матеус заяви при пристигането в София, че е доволен единствено от вратаря Владислав Стоянов, който си вкара автогол. И че за евроквалификацията срещу Англия предстоят много промени. Похвалата съм Стоянов почти го изключва от “черния нощен списък”.

Вероятно имената на купонджиите ще станат ясни с обявяването на групата за битката с “трите лъва” на ст. “Васил Левски”. И наказанието да не играеш срещу Англия е значително по-голямо от 2000 евро - пари, които за всички родни национали са със стойност на джобни.