Популярната сръбска фолк певица Светлана Ражнатович (Цеца Величкович) от днес е под домашен арест, а електронната гривна, която властите поставиха за проследяване на движението й, е на стойност 5000 евро, съобщава агенция ТАНЮГ.

Освен на Цеца Величкович служителите на Управлението за изпълнение на наказателни санкции към министерството на правосъдието поставиха такава гривна и на сестра й Лидия Оцоколич.

Домашният арест за извършването на злоупотреби при трансфери на футболисти от клуб Обилич в чуждестранни клубове ще продължи осем месеца за Цеца Величкович и шест месеца - за сестра й.

Двете ще трябва да носят денонощно електронната гривна на десния си крак и няма да могат да напускат вилата на ул. "Лютица Богдан" 3 без специално разрешение. Къщата е с площ 1500 квадрата и е на три етажа. Дори за излизане в двора на вилата ще трябва да получават съгласие от Управлението за изпълнение на наказателни санкции.

Гривната на стойност 5000 евро е дерматологично тествана, не предизвиква алергии и е стандартна за всички осъдени.

Цеца Величкович бе обвинена в присвояване на четири милиона германски марки и над три милиона долара от трансфера на футболисти от клуб "Обилич" в международни клубове и откриване на тайни сметки в чужбина, както и за незаконно притежание на 11 пистолета. Тя сключи извънсъдебно споразумение с прокуратурата в Белград, според което трябва да изпълни присъда за домашен арест и да плати 1,5 милиона евро.