След изиграването на мачовете от последния уикенд на месец май станаха ясни всички евентуални съперници на българските участници в европейските клубни турнири. ЦСКА ще стартира от четвърти квалификационен кръг на Лига Европа, или с други думи казано, едно стъпало преди груповата фаза. За момента коефициентът на „червените” от 10.575 ги поставя сред непоставените в този кръг, като трябва да стане истинско чудо, за да може ЦСКА все пак да влезе в 38-те поставени тима.

Гонг ви представя всички вероятни съперници на „червените” в този кръг, които към този момент са 65. Причината е, че някои от тях трябва да минат през Шампионската лига и по-предните кръгове на Лига Европа. Ако очаквано ЦСКА остане непоставен в 4-ти квалификационен кръг, със сигурност ще играе с някой от тези 65 тима. Естествено ще останат само 38 от тях в зависимост с развитието на мачовете и отпадането на тимове с по-висок коефициент от такива с по-нисък.

Отборите с тъмен шрифт стартират директно от кръга, в който тръгва и ЦСКА, така че тяхното участие е сигурно.

Тимовете с нормален шрифт първо трябва да минат през трети и дори някои от тях през втори квалификационен кръг в Лига Европа. Отборите, след чиито имена има една звездичка са тимове, които трябва да отпаднат от 3-ти кръг на Шампионската лига, но в него ще бъдат поставени, така че е по-вероятно в Лига Европа да влязат техните съперници, които са с по-нисък коефициент от ЦСКА.

Отборите с две звездички зад името също идват от Шампионската лига, но от представените 10 такива тима в Лига Европа ще влязат едва пет, тъй като ще играят по между си.

В следващият списък са представени евентуалните съперници на ЦСКА, като до чертата е вариантът при най-лошо стечение на обстоятелствата. При всяка една изненада в Лига Европа във втори и трети кръг или продължаване в Шампионската лига на отбор с висок коефициент, граничната черта ще се измества с по едно място надолу.

Заб: Отборът на Левски не е евентуален съперник на ЦСКА, тъй като няма как бъдат изтеглени два български отбора един срещу друг, но е поставен в таблицата, тъй като влияе на коефициентите.

Севиля

Рома

Бенфика **

Тотнъм

ПСВ Айндховен

Атлетико Мадрид

Спортинг Лисабон

Брага

Шалке 04

Динамо Киев **

Панатинайкос **

Глазгоу Рейнджърс *

Спартак Москва

ПСЖ

Копенхаген *

АЗ Алкмар

Андерлехт

Твенте **

Фулъм

Селтик

Бешикташ

Апоел ТА

Металист Харков

Стандарт Лиеж **

Рубин Казан **

Брюж

АЕК Атина

Спарта Прага

Стяуа

Палермо

Атлетик Билбао

БАТЕ Борисов *

Лацио

Динамо Букурещ

Залцбург

Макаби Хайфа *

Динамо Загреб *

Розенборг *

Цюрих **

Одензе **

Локомотив Москва

------------------------------

ПАОК

Сток Сити

Бирмингам

Рен

Аустрия Виена

Рапид Букурещ

Партизан *

Йънг Бойз

Анортозис

Левски

Жилина

Насионал Португалия

Майнц 05

Хановер

Млада Болеслав

Апоел Никозия *

Сошо

Днипро

Бурсаспор

Трабзонспор **

Виктория Гимараеш

Халзинбог

Кърпати Лвов

Тимишоара **