Футболистите на ЦСКА се включиха в инициативата на благотворителния футболен турнир за деца на загинали служители от системата на МВР. След като вчера старши треньорът на „червените” Милен Радуканов игра за сборния журналистически тим в една от групите днес играчите на „червените” събраха пари и ги дариха на децата. Капитанът Тодор Янчев и българският национал Маркиньос се появиха по обед на терените в комплекс „Спортна София” в Борисовата градина и връчиха на малчуганите плик, който бе добавен в общата дарителска сметка.

Иначе на футболния терен журналистическият тим продължи победния си ход, като днес надигра един от основните претенденти за първото място отборът на Столичния общински съвет. Медия юнайтед спечели с 3:1, като головете отбелязаха Йордан Георгиев (Ринг), Никола Ибришимов (БНТ) и Кирил Лулев (ББТ). Отборът на общината бе воден от изпълнителния директор на Локомотив София Иво Тонев.

В другите четвъртфинални срещи Транспортна полиция победи след дузпи Академията на МВР с 4:3, СДВР спечели срещу 9-то РПУ с 2:0, а ГДБОП излъга 3-то РПУ след изпълнение на дузпи 4:3 и 0:0 в редовното време.

Утре медийният тим се изправя срещу ГДБОП в полуфинал, а другата двойка се оформи между СДВР и Транспортна полиция.

Старши треньорът на ЦСКА Милен Радуканов пък подписа екипа, с който игра в турнира и утре той ще бъде връчен на едно от децата фен на „червените”. От Левски също обещаха да уважат надпреварата като се очаква Христо Йовов да подари фланелка на „сините”.

Финалната среща е предвидена за утре от 16 часа.

В благотворителния турнир се включиха 15 отбора, като 13 от тях са от системата на МВР. Всички събрани средства ще постъпят в набирателен фонд за деца на загинали служители на МВР.

Желаещите да се включат в дарителската кампания за подпомагане на деца и семейства на загинали служители на МВР могат да го направят в набирателен фонд като номерът на банковата сметка е:

Обединена българска банка

IBAN: BG60UBBS80021029636330