Старши треньорът на ЦСКА Милен Радуканов изигра едно полувреме за сборния журналистически отбор на благотворителния турнир за деца на загинали родители от системата на МВР. Наставникът на „армейците” игра при победата на „Медиа Юнайтед” над 5-то РПУ със 7:0. Новинарите бяха безкомпромисни и в останалите два мача 4:0 над Транспортна полиция и 4:1 над Общинска полиция. С тези три победи те си извоюваха място на четвъртфиналите утре.

Надпреварата се провежда на комплекс „Спортна София” в Борисовата градина в столицата. В турнира участват общо 15 отбора, като освен тимове от системата на МВР участват сборен журналистически отбор и тим на Столична община, предвождан от изпълнителния директор на Локомотив София Иво Тонев.

Надпреварата се организира от синдикалната федерация на служителите в МВР, съветът на председателите на синдикалните дружества и столичния общински съвет. Целта е да се съберат средства, които да се дарят на деца на загинали родители от системата на МВР. В момента в България има около 150 такива деца, като част от тях тази година ще бъдат абитуриенти.

Футболният турнир е една от многото инициативи организирани от Синдикалната федерация на служителите в МВР за подпомагане на децата. Мотото на надпреварата е „С обич за децата, в памет на бащите герои”.

Желаещите да се включат в дарителската кампания за подпомагане на деца и семейства на загинали служители на МВР могат да го направят в набирателен фонд като номерът на банковата сметка е:

Обединена българска банка

IBAN: BG60UBBS80021029636330