15 отбора ще вземат участие във втория благотворителен футболен турнир за деца и семейства на загинали служители на МВР. Надпреварата се организира от Синдикална федерация на служители на МВР, Съвета на председателите на синдикалните дружества и Столичен общински съвет.

Надпреварата ще се проведе на 27, 28 и 29 май на терените на комплекс „Спортна София” в Борисовата градина. Целта е да се съберат средства, които да бъдат дарени на деца на загинали родители от системата на МВР.

В момента в България има около 150 такива деца, като част от тях тази година ще бъдат абитуриенти. „Целта на този турнир е да се съберат възможно най-много средства за тези деца. Това са деца на наши колеги, които са загинали по време на изпълнение на служебните си задължения”, коментираха за Гонг от СФСМВР.

В турнира ще вземат участие отбори на отделните Регионални полицейски управления, Академията на МВР, Общинска полиция, Транспортна полиция, СДВР, Метрополитен, Гражданска защита и ГДБОП. Освен това ще има два гостуващи отбора – на Столичния общински съвет и сборен журналистически тим. Всеки участник в надпреварата ще внесе задължителна такса от 10 лева.

Футболният турнир е едно от многото събития, които се организират от СФСМВР в помощ на децата на загинали полицаи, които биват подпомагани финансово.

Мотото на инициативите е „С обич за децата, в памет на бащите герои”. Миналата година бе организиран и първия благотворителен футболен турнир, като организаторите обещават той да се превърне в традиция. Инициативи свързани със събирането на средства за тези деца ще бъдат организирани освен в София още в Варна, Бургас, Кюстендил, Благоевград и други големи български градове.

Желаещите да се включат в дарителската кампания за деца и семейства на загинали служители на МВР могат да го направят в набирателен фонд:

Обединена българска банка

IBAN: BG60UBBS80021029636330