При перфектна организация феновете на Локомотив в Атланта учредиха фен клуб на тима зад Океана, съобщава Lportala.net. Повече от 60 привърженици и гости присъстваха на събитието, което надмина първоначалните очаквания, споделиха с гордост организаторите. Хора с щедри сърца се включиха в каузата като закупиха тениски или направиха лично дарение в израз на подкрепа на каузата.

"В резултат от деня на учредяването е събрана и сумата от 600 долара , която ще бъде използвана за подпомагане на черно-бялата идеята. На предстоящо събрание ще вземем решение как най-ефективно и рационално да направим това" – заяви от името на учредителите на клуба в Атланта един от основоположниците Тошко Железаров.

Събитието по учредяването се състоя на най-светлия християнски празник Великден , а атмосферата напомняше тази на стадиона в парк Лаута – знамена, черно-бели яйца красяха великденската трапеза, постери, плакати, шалове, тениски и силни възгласи „Само Локо“. Всичко това допринесе за доброто настроение на всички участници, прегърнали инициативата.

От фен-клуба в Атланта изразиха дълбокото си съжаление от тежката загуба на един от своите съмишленици Варткес Рупенян, напуснал ги без време, като паметта му бе почетена с и с едноминутно мълчание.

„Почивай в мир, Вартекс! Завинаги един от нас!“ – гласеше скръбния надпис от приятелите в Атланта.