Мобилна СЛУШАЙ LIVE SCORE КОМЕНТАР ИНТЕРВЮ ЖЪЛТО В СНИМКИ АУДИО ВИДЕО ДИРЕКТНО ФОРУМ ВСИЧКИ

Една българка в света на големите

Кремена Младенова /  27 март 2011 20:44 Размер на шрифта: T- | T | T+
Една българка в света на големите
© BGNES

Двете поредни победи на Александра Жекова в стартовете от Световната купа по сноуборд означават много. Българката отдавна надига глава сред големите в спорт, който макар и все по-популярен сред младите, не може да се похвали с особени традиции в страната ни. Всъщност, като че ли все още има хора, които гледат на сноуборда, като на екзотика.

И, ако другите добри класирания на Сани Жекова за Световната купа до момента бяха посрещани наистина със задоволство, но и по-скоро с надежда в далечна перспектива за по-голям успех, то случилото се в Швейцария сякаш материализира всички очаквания. Възможностите на сноубордистката ни са реалност, за която няма по-добро потвърждение от победите. Тъй като няма друг по-голям показател за качествата на един спортист от първото място. И няма по-категорична позиция да покажеш на останалите кой си и какво можеш от върха.

Александра Жекова несъмнено е най-яркото лице на родните зимни спортове напоследък. Ходеща реклама за страната ни на международната сцена, за най-малките, които може би ще се запалят по сноуборда и ще искат да последват примера й и не на последно място за самата себе си. Просто, защото колкото и жалко да е, спортните идоли на България стават все по-малко, а интересът към бг-спорта като цяло намалява.

  |   Принтирай Принтирай   |   Изпрати Изпрати
FT
Локо Сф
0:1
Ботев
 
FT
Локо Пд
1:0
Лудогорец

Горещи оферти

Реклама