България и Румъния ще издигнат обща кандидатура за домакинството на Европейското първенство по футбол през 2020 година, обяви президентът на БФС Борислав Михайлов на летище София.

ВИДЕО - ТУК!

Михайлов се завърна от Париж, където вчера бе избран в Изпълнителния комитет на УЕФА на 35-ия редовен конгрес на евроцентралата.

Босът на футбола ни разкри и че се обмисля вариант да бъде привлечен чужденец, който да бъде координатор на Съдийската комисия на БФС.

Ето какво заяви Боби Михайлов на Аерогара София:

“Добре се чувствам, не беше никак леко, вие знаете, сами сте проследили изборите, радвам се, че успях да го постигна, това е успех за целия български футбол. Надявам се да ни погледнат с още по-добро око, в последните години имаме все повече хора в комисиите, когато съм вътре е много по-лесно да се лобира всичко, което е необходимо да се лобира за България и за региона, защото аз фактически се явих като представител на региона.”

“Имахме всякакви разговори преди изборите, но изборът е таен, не можеш да знаеш кой е гласувал за теб. Мисля, че големите страни гласуваха за нас, бившия съветски блок и страните от бивша Югославия.”

“За какво да се притеснявам, аз имам над 100 мача за националния отбор, естествено, че исках да го постигна и за вас, и за всички българи. Със сигурност това е голямо признание, защото не всеки ден в УЕФА има представител от нашия регион.”

“Юли месец в Нион ще Изпълком, на който ще се определят председателите на всяка една комисия. Обикновено се водят една или две комисии. Правят се абсолютно нови комисии за срока 2011-2013 година. “

“Надявам се да победим Швейцария в събота и да останем в играта за класиране на Евро 2012. Не сме фаворити, видяхте, че бяха единственият тим, който би Испания на Мондиал 2010. Надявам се да ги победим и публиката да ни помогне.”

“Със сигурност това си е бойкот на мач, не е просто така, че линейката няма бензин. Комисията трябва да види какви са мерките за бойкот. Това, че няма линейка, по регламент не позволява мачът да започне.”

“Следващата стъпка е догодина, по-догодина пак да кандидатстваме за европейско първенство за младежи, защото така се тръгва, до 17 години, до 19 години и след това с румънските ни колеги да кандидатстваме за Евро 2020, ако се построи нов национален стадион и още 2-3 стадиона се пооправят. Васил Левски може да се пооправи малко, в Бургас стадиона става, във Варна, ако го довършат, в Сливен също става. Румъния със сигурност иска.”

”От този мач не зависи бъдещето на Матеус, той има амбиции да остане начело на тима и след този мач.”