ЦСКА отнесе нова глоба от Европейската волейболната конфедерация, но и последна закана за изваждане от втория по си клубен турнир на Стария континент и забрана за участие в Европа догодина, научи Гонг.

Заради хвърлените запалка и монета по съдията на полето в Самоков по време на мача ЦСКА - Зираатбанк миналата седмица, ЦЕВ глоби българския шампион с 10 000 евро. При нови такива действия от страна на феновете в следващите срещи (½-финал за Купата на ЦЕВ срещу ЗАКСА Кенджежин Козле на 22 или 23 февруари и евентуален финал), армейците ще отнесат наистина три сериозни санкции - нова глоба от 10 000 евро, моментално отстраняване от турнира този сезон и изваждане от всички международни турнири под егидата на Европейската волейболна конфедерация за 2012-та година!

От ЦСКА вече умоляват своите привърженици да бъдат по-сдържани в предстоящия мач с ЗАКСА Кенджежин Козле в Самоков - да подкрепят, викат, скандират, но да не хвърлят нищо по полето, играчите и съдиите.

Припомняме, че на същата дата точно преди година ЦЕВ наложи също глоба от 10 000 евро на червените, направи предупреждение за изваждане от евротурнирите и забрани присъствието на български фенове по трибуните за следващия евромач на армейците заради държанието на публиката по време на срещата от Шампионската лига с полския Ресовия Жежов в Арена Самоков.

Пред Гонг от Анкара председателят на УС на ВК ЦСКА Анатолий Денов разкри:

„Вчера получихме факс от Европейската волейболна конфедерация, че ни наказват за предишния ни мач в Самоков със Зираатбанк с 10 000 евро. Също така имаме последно предупреждение, че ако отново има хвърляне на монети или запалки по съдиите, ще имаме три нови санкции - още едни път глоба от 10 000 евро, изключване моментално от турнира на ЦЕВ и неучастие през 2012 година в международни турнири на Европейската волейболна конфедерация.

Трябва да се внимава. За такива спорни топки и отсъждания публиката трябва по някакъв начин малко от малко да сдържа гнева и нервите си! Тази подхвърляния на запалки, стотинки и т.н. не са приети в Европа за нормални неща! Във футбола може, но за волейбола не са нормални! Затова получаваме и глоби. Лично за мен тези глоби са малко пресилени, но независимо от всичко има комисия, която решава.

Умолявам, умолявам феновете ни да бъдат малко по-сдържани! Всички тези викове и свирки - колкото искат, но нищо да не се хвърля по игрището, по съдията и другите! Независимо от стеченията на обстоятелствата и дали има някаква съдийска грешка или други, нищо да не хвърлят! Едно такова действие ще ни спре от участие! Ще ни спре от варианта да прескочим на финал за Купата на ЦЕВ, а също така от международни участия другата година! Това може да направи много тежко състоянието на ЦСКА. Умолявам феновете! Вчера имахме подкрепата на някои от тях начело с Дучето в Анкара, те знаят много добре за глобите ни, за факса и предупреждението. Преди ½-финала с ЗАКСА Кенджежин Козле ще имаме разговори с по-отявлените фенове. Ще ги предупредим, ако може, малко да се сдържат!”